Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Podkarpacka Pochlapka to postna zupa z mnóstwem cudownych warzyw w środku. Ma lekko słodkawy posmak, a to dzięki kapuście. Przypadnie do gustu zarówno dzieciom, jak i dorosłym.
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 272
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 49
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 44
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 79
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 89
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 272
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 49
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 44
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 79
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 89
Składniki
Kapustę i cebulę drobno poszatkuj. Marchewki, pietruszkę oraz seler obierz i pokrój w drobną kostkę lub zetrzyj na tarce na dużych oczkach.
Do garnka wlej 2 lity wody, doprowadź ją do wrzenia. Następnie dodaj warzywa. Całość gotuj pod przykryciem przez około 15 minut.
Ziemniaki obierz, pokrój w kostkę i dodaj do zupy. Warzywny wywar gotuj przez kolejne 15 minut.
Po tym czasie do garnka dodaj przecier pomidorowy oraz sól i pieprz.
Na patelni roztop masło, dodaj mąkę. Przygotuj zasmażkę. Dodaj do niej 2 chochle zupy. Składniki dokładnie wymieszaj, żeby pozbyć się grudek. Gotową zasmażkę wlej do zupy. Pochlapkę gotuj jeszcze przez około 5 minut.
Gorącą zupę serwuj z kromką świeżego pieczywa.