Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Składniki
• na 6 porcji •: 30 min •Porcja: 210 kcal •Cena porcji: ok. 1,50 zł
Przygotuj pulpeciki: tost namocz. Mięso mielone przełóż do miski. Dodaj odciśnięty tost i jajko. Masę przypraw solą i pieprzem. Uformuj z niej małe kuleczki. Ostrożnie włóż na posolony wrzątek i gotuj około 15 minut. Gotowe pulpeciki wyjmij łyżką cedzakową.
Marchewkę i cebulę obierz, opłucz, pokrój w kostkę. Czosnek obierz i posiekaj. W garnku rozgrzej masło, podsmaż na nim warzywa. Zalej bulionem i gotuj 5 minut. Dodaj przecier i zmiksowane pomidory z puszki.
Zupę przypraw solą, pieprzem i suszoną bazylią. Gotuj jeszcze ok. 10 minut. Rozlej do talerzy. Do każdej porcji włóż po kilka pulpecików. Udekoruj koperkiem.Źródło: Naj