Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zrobiona na esencjonalnym rosole wołowym, intensywna w smaku i mooocno pomidorowa....
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 37
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 76
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1073
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 117
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 157
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 37
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 76
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1073
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 117
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 157
Składniki
Kości i ogony wołowe włożyć do sporego garnka, zalać zimną wodą (tylko tyle, żeby całość przykryła), postawić na ogniu i doprowadzić do wrzenia. Zebrać szumy.
Warzywa oczyścić, przełożyć do garnka, dodać wszystkie przyprawy, gotować na niewielkim ogniu, pod przykryciem przez około 3,5-4godziny, aż mięso zacznie odchodzić od kości (potem można je wykorzystać do zrobienia farszu do pierogów).
Wywar przecedzić, dodać do niego dwie puszki krojonych pomidorów, gotować jeszcze kilka minut.
Zupę zdjąć z ognia, zabielić śmietaną. Podawać z porcją makaronu i ulubioną zieleniną.