Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dodatek soku z kiszonych ogórków i świeże listki pomidora - nadadzą zupie zupełnie nowy, głębszy smak.
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 57
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 71
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 77
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1132
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 263
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 57
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 71
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 77
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1132
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 263
Składniki
Wcześniej ugotować ulubiony makaron. Na patelni roztopić masło, dodać koncentrat. Smażyć na wolnym ogniu aż zgęstnieje do konsystencji pasty. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek .Całość smażyć 2 minuty. Wlać kilka łyżek zupy, dokładnie rozmieszać i wlać do garnka. Doprowadzić do wrzenia. Wlać przecier pomidorowy. Doprawić solą, pieprzem, cukrem i majerankiem. Na końcu, powoli - próbując smak- dolewać sok z kiszonych ogórków i wrzucić kilka małych listków pomidorowych. Połączyć z wcześniej ugotowanym makaronem. Po 10-ciu minutach - listki pomidorów usunąć. Udekorować kleksem kwaśnej, gęstej śmietany .