Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zupa pomidorowa z bazylią"
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 272
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 48
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 44
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 79
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 89
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 272
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 48
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 44
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 79
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 89
Składniki
Włoszczyznę oczyść, umyj i posiekaj, tak samo cebulę oraz czosnek. Pomidory sparz, obierz ze skórki i pokrój w kostkę. Do dużego garnka włóż włoszczyznę, zalej wodą, dodaj zioła i rozpuszczoną kostkę rosołową. Gotuj ok. 30 min.
Na patelni na maśle podsmaż cebulę i czosnek. Dodaj pomidory, wymieszaj i chwilkę podsmaż.
Pomidory przetrzyj przez sito i dodaj do wywaru warzywnego. Dopraw zupę pieprzem, solą i całość gotuj jeszcze 5 minut. Odłóż kilka listków bazylii do dekoracji, resztę poszatkuj wraz z natką i dodaj do zupy.
Zupę podawaj z makaronem lub ryżem. Udekoruj kleksem śmietany i listkami bazylii.Źródło: Tele Tydzień