Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zupa pomidorowa z fasolą"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 723
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 143
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 83
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 606
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 723
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 143
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 83
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 606
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Składniki
Fasolę zalej zimną wodą i zostaw na całą noc. Następnego dnia odcedź i zalej świeżą wodą. Dodaj listki, kminek i szczyptę cukru. Gotuj około godziny na małym ogniu. Odcedź, gdy fasola będzie miękka.
Ugotuj makaron. Pomidory osącz z zalewy (nie wylewaj jej), dodaj posiekany czosnek i krótko podduś na rozgrzanej oliwie z rozmarynem i papryką. Dodaj do ciepłego bulionu razem z zalewą pomidorową. Gotuj około 20 minut, dopraw solą i pieprzem. Zupę zmiksuj z serkiem na gładki krem. Dodaj fasolę i ugotowany makaron. Podgrzej i podawaj w miseczkach.
Mrożone pomidory
Zamiast gotowych pomido- rów z puszki możesz użyć też mrożonych – idealnie nadają się do zimowych dań. Tylko nie zapomnij o zdjęciu z nich skórki przed miksowaniem.Źródło: Naj