Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zupa pomidorowa z kalarepką i kiełkami"
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 29
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 83
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 272
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 82
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 29
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 83
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 272
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 82
Składniki
Kalarepki oczyść, odetnij wierzchy, warzywa wydrąż. Miąższ kalarepek potnij na kawałki. Papryki oczyść z pestek, pokrój w paski.
Cebulę oraz czosnek obierz, posiekaj, zeszklij na oliwie. Dołóż pokrojoną kalarepkę i paprykę. Zalej bulionem. Gotuj około 20 minut.
W tym czasie chili oczyść i posiekaj. Pomidory sparz, obierz ze skórki, grubo potnij. Kiedy warzywa w garnku będą już prawie miękkie, dodaj do nich pomidory.
Zupę gotuj jeszcze kilka minut. Potem zmiksuj na gładko. Wymieszaj z chili. Przypraw solą, pieprzem i słodką papryką.
Gotową zupę przelej do wydrążonych kalarepek. Przed podaniem posyp kiełkami rzodkiewki.Źródło: Tina