Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i aromatyczne danie.
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 9499
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 230
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 517
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 9499
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 230
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 517
Składniki
W garnku zagotuj wodę (ok. litra, może nieco mniej) z zielem angielskim i liśćmi laurowymi (3-4 szt). Z mięsa, jajka, bułki, posiekanej cebuli, ryzu, pieprzu i soli zrób klopsiki. Obtaczaj je w mące i wrzucaj do garnka z wrzątkiem. Gdy sie ugotują, doadaj przecier, papryke w proszku i łyzkę cukru, doprowadź do wrzenia i dodaj śmietanę (aby się na pewno nie zwazyła, dodaj najpierw do odrobiny zupy, wymieszaj i dodaj resztę). Podawaj gorące, posypane koperkiem. Smacznego! :)