Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa pomidorowa z ciekawym smakowo dodatkiem masła orzechowego, kaszy jaglanej i klopsików. Wersja zbliżona do dania znanego jako zupa afrykańska.
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 186
Prosty przepis na gorącą przekąskę w pięć minut! Chrupiące bułki wypełnione s...
Odsłon: 169
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 1417
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 186
Prosty przepis na gorącą przekąskę w pięć minut! Chrupiące bułki wypełnione s...
Odsłon: 169
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 1417
Składniki
Mięso mielone doprawiamy przyprawami (sól, pieprz, papryka). Formujemy w małe klopsiki i smażymy na rozgrzanym oleju.
Warzywa myjemy i obieramy. Marchewkę i pora kroimy w plasterki, cebulę w piórka, czosnek siekamy, a seler i pietruszkę zostawiamy w całości. Wrzucamy wszystko do garnka razem z klopsikami i tłuszczem po smażeniu. Dodajemy sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy i paprykę w proszku. Gotujemy do miękkości warzyw.
Dodajemy kaszę jaglaną i pomidory. Gotujemy, aż kasza będzie miękka i dodajemy masło orzechowe. Dokładnie mieszamy aby masło się rozpuściło i połączyło z zupą. Podajemy na ciepło.