Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna zupa pomidorowa ugotowana z ziemniakami, ryżem i klopsami z mięsa wieprzowego. Wersja zupy pomidorowej z ziemniakami, ryżem i klopsami jest smaczniejsza niż wersja z makaronem.
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 64
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 162
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 381
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 104
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 64
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 162
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 381
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 104
Składniki
Do mięsa mielonego dodajemy przyprawy: sól,pieprz ziołowy i czosnek, wyrabiamy mięso i formujemy klopsy. W garnczku zagotowujemy 2 litry wody z 1 małą łyżeczką soli. Do wrzącej wody wkładamy pastę rosołową, ziemniaki, marchew i ryż. Dodajemy ziele angielskie, liść laurowy i włoszczyznę. Podczas gotowania dodajemy wcześniej zrobione klopsy. Gotujemy wszystko do miękkości klopsów. Gdy ziemniaki, marchew i ryż będą miękkie dodajemy, pieprz, bazylię i koncentrat pomidorowy. Doprowadzamy do wrzenia, zabielamy zupę śmietaną, lekko hartując śmietanę w gorącej zupie. Gotujemy jeszcze chwilkę, próbujemy smak, w razie potrzeby doprawiamy i kończymy gotowanie. Zupę podajemy z klopsami, posypaną drobno pokrojoną natką pietruszki. Smacznego !!!