Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś przedstawiam wam pomysł na tradycyjną zupę pomidorową ale w innym wydaniu. Zrobiłam ją z ziemniakami i warzywami typu marchewka, seler, pietruszka. Ponadto dodałam czosnek i spora ilość przypraw i ziół prowansalskich. Zupę ugotowałam na wędzonej kości i ugrillowanej kiełbasce.
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 115
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 129
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 798
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 168
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 87
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 501
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 115
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 129
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 798
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 168
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 87
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 501
Składniki
Kość wędzoną włożyłam do garnka. Ziemniaki, marchewkę, pietruszkę i selera obrałam, umyłam i pokroiłam w plasterki lub w kostkę. Wrzuciłam do garnka z kością. Nalałam wody tyle aby przykryć wszystkie składniki. Włożyłam listek laurowy, ziele angielskie i pieprz ziarnisty. Wsypałam pieprz ziołowy i posiekaną natkę pietruszki i zagotowałam wywar. Następnie wrzuciłam kostkę rosołową i gotowałam aż warzywa były miękkie. Zupę zaprawiłam koncentratem pomidorowym. Dodałam pokrojoną w kostkę grillowaną kiełbaskę, która była grillowana w przyprawie do grilla. Dodałam roztarte zioła prowansalskie, paprykę w proszku, sól i czarny pieprz mielony. Przecisnęłam przez praskę czosnek i gotowałam następne 15 minut. Na koniec wlałam do zupy łyżkę śmietany i jeszcze pogotowałam kilka minut. Gotową zupę rozlałam do miseczek. Zupę można podać z pieczywem, tostami, plackami tortilli lub bez niczego. Jak kto woli.