Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta i popularna zupa, ale trochę inaczej niż zwykle.
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 21
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 207
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 184
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 21
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 207
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 184
Składniki
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i zblendować.
Cebulę obrać, drobno posiekać i smażyć na oleju aż będzie miękka.
Do cebuli dodać obrany i przeciśnięty przez praskę czosnek. Smażyć, ciągle mieszając, przez około 2-3 minuty. Należy pilnować, aby czosnek się nie przypalił.
Do usmażonej cebuli z czosnkiem dodać zblendowane pomidory, jedną szklankę wody i doprowadzić całość do wrzenia.
Ryż przepłukać na sitku pod bieżącą wodą i dodać do pomidorów.
Gotować przez około 10 minut, posolić do smaku i odstawić na kolejne 10 minut, aby ryż zmiękł.
Słonecznik uprażyć na suchej patelni często mieszając.
Zupę podawać z prażonym słonecznikiem i opcjonalnie z jogurtem naturalnym.