Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Co zrobić z rosołu z niedzieli? U nas utarło się ,że jest pomidorówka...i oto ona ,tym razem z dodatkiem soku pomarańczowego. Ot ,pomidorowa w nowej odsłonie ,troszkę odświeżona ,z południowym smaczkiem...z polskimi pomidorami....soczystymi ,słodkimi ,wypełnione słońcem.
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 56
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 43
Makaron w azjatyckim stylu z tofu i sosem z masłem orzechowym. Jest pyszny, a...
Odsłon: 57
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 80
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 56
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 43
Makaron w azjatyckim stylu z tofu i sosem z masłem orzechowym. Jest pyszny, a...
Odsłon: 57
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 80
Składniki
Pomidory sparzamy we wrzątku ,obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Masło rozpuszczamy w garnku ,dodajemy posiekaną cebulę ,lekko ją szklimy ,dodajemy do tego posiekany czosnek ,tymianek i cynamon ,smażymy chwilę i dodajemy pomidory oraz sok pomarańczowy (opcjonalnie można dodać pokrojone suszone grzyby). Całość dusimy ok. 10 min. Następnie do całości dolewamy rosół i gotujemy 15 min. Do smaku doprawiamy solą ,pieprzem i octem. Podajemy z ulubionym makaronem.