Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekka, szybka w przygotowaniu zupa jarzynowa z porem w roli głównej.
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5272
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 102
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5272
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 102
Składniki
Jarzyny obrać i umyć. Pokroić w sporą kostkę (ziemniaki, cebula), ćwierćplasterki (marchewka, pietruszka), słupki (seler) i krążki (por).
Na wrzątek wrzucić wszystkie jarzyny oprócz pora i dodać kostki. Gotować 15 minut. Dorzucić pora i gotować ok. 15 minut - tak, żeby por się nie rozgotował. Doprawić solą i pieprzem, dodać natkę pietruszki. Można zagęścić 2-3 łyżkami kaszy manny.
Smacznego. :)