Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zupa porowa z lanymi kluseczkami"
Letnia wersja włoskiego makaronu.
Odsłon: 39
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 43
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 40
Letnia wersja włoskiego makaronu.
Odsłon: 39
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 43
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 40
Składniki
Cebulę oraz pory oczyść, pokrój i zeszklij na maśle. Zalej gorącym wywarem i gotuj kilka minut do miękkości.
W tym czasie przygotuj lane kluseczki. Roztrzepane jajko wymieszaj z mąką pszenną i szczyptą soli. Jeśli masa będzie zbyt gęsta, dodaj łyżeczkę wody. Ciasto wlewaj cienkim strumieniem do gotującej się zupy. Zamieszaj i zagotuj.
Zdejmij garnek z ognia. Dodaj śmietanę, przypraw zupę solą i pieprzem. Rozlej do miseczek.
Każdą porcję posyp startym żółtym serem i rozmarynem.
Czas przygotowania: 40 min, ilość kalorii na 1 porcję: 160, stopień trudności: średnie.Źródło: Telemax