Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekka,smaczna zupka z dodatkiem sezamu :)
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 110
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 40
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 422
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 110
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 40
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 422
Składniki
Ziemniaki ugotować w "mundurkach" a następnie obrać i rozgnieść widelcem. Do gotującego się bulionu dodać pokrojony w plasterki por i gotować do miękkości.Gdy por zmięknie dodać rozgniecione ziemniaki,przeciśnięty przez praskę czosnek,gałkę muszkatołową i posiekaną natkę pietruszki. Sezam chwilkę podprażyć na suchej patelni i również dodać do zupy. Na samym końcu dodać jogurt i dokładnie wymieszać. Doprawić ewentualnie solą. Zupkę podawać z podpieczonymi grzankami z chleba.Smacznego :)