Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W wielkim skrócie: Pyszna, zdrowa, kolorowa zupa warzywowa :)
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1145
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 647
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 222
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1145
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 647
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 222
Składniki
Żeberko zalać wodą - w zależności od wielkości garnka tak żeby zostało miejsce na warzywa (profilaktycznie pół garnka - potem można wody jeszcze dolać),wrzucić ziele angielskie (kilka kulek) i liście laurowe, wsypać jarzynkę i postawić żeby się gotowało.
Obrać i pokroić w kostkę cebule, ziemniaki i wrzucić do garnka. Pociąć pora w paseczki - i do dorzucić do zupy. Obraną pietruszkę, marchewkę i seler zetrzeć na tarce na średnich oczkach i dorzucić do zupy. Kalafior umyć i podzielić na cząstki - dorzucić do garnka. Sparzyć pomidora zdjąć skórkę i wyciąć twardy środek i razem z pokrojoną w kostkę papryką dorzucić do garnka. Jak troszkę się warzywka podgotują wrzucić mrożoną brukselkę - posiekać również pietruszkę i również dodać ją do zupy.
Całość doprawić solą, pieprzem, jarzynką - można wsypać również mieloną paprykę lub odrobinę chili:) Gdy warzywa się ugotują wg uznania można również zupę zabielić śmietaną - zyska wtedy więcej kalorii. Bez śmietany jest równie pyszna i pełna witamin.