Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 24009
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 100
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 24009
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 100
Składniki
Łososia umyj, zdejmij skórę, skrop sokiem z cytryny, oprósz solą i pieprzem, odstaw na kwadrans. Włoszczyznę i ziemniaki obierz, opłucz, pokrój w kostkę. Do garnka wrzuć 2 łyżki masła klarowanego. Dodaj warzywa, dolej wody, podduś. Zalej litrem zimnej wody, dodaj liście laurowe, ziarna ziela angielskiego, gotuj 30 minut.
Dodaj do zupy przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekany koperek, zagotuj. Dodaj łososia, gotuj kilka minut.
Na koniec wrzuć kostki serka topionego, śmietanę, chwilkę gotuj. Zupę podawaj z białym pieczywem.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień