Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne naleśniki z serem, idealne na śniadanie. Z podanego przepisu w...
Odsłon: 36
Chleb na zakwasie żytnim przygotowany na bazie mąki orkiszowej (typ 750) i mą...
Odsłon: 31854
Bardzo smaczne naleśniki z serem, idealne na śniadanie. Z podanego przepisu w...
Odsłon: 36
Chleb na zakwasie żytnim przygotowany na bazie mąki orkiszowej (typ 750) i mą...
Odsłon: 31854
Składniki
Rozgrzej w dużym garnku oliwę. Smaż pokrojone cebulę, marchewkę, seler i czosnek ok. 10 minut. Dodaj obrane, pokrojone i wypestkowane pomidory, ocet, skórkę pomarańczy i wszystkie przyprawy. Smaż ok. 5 minut, wlej zagotowaną wodę. Gotuj mniej więcej 15 minut.
Zdejmij z ognia, dodaj tahini i sok z cytryny, zmiksuj. Podgrzej ponownie zupę, dodaj pokrojone ryby i krewetki. Gotuj ok. 7 minut. Posyp natką.
Przepis: Patrycja WąsiakowskaŹródło: Olivia