Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowa, kolorowa i wyśmienita zupa rybna. Prosta w przygotowaniu. Zachwyca smakiem, cieszy wyglądem.
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 695
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 678
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1578
Dzisiaj polecam biszkopt prostokątny przygotowany z 8 jaj( w zależności od wi...
Odsłon: 4845
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 695
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 678
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1578
Dzisiaj polecam biszkopt prostokątny przygotowany z 8 jaj( w zależności od wi...
Odsłon: 4845
Składniki
Ryby oskrobać, oczyścić, dokładnie umyć i wyfiletować, duże kawałki ryby pokroić, mniejsze zostawić. Włoszczyznę oczyścić, umyć i pokroić w słupki. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę.
Resztki z ryby włożyć do garnka z 2 litrami zimnej wody, lekko osolić, dodać listek laurowy i 2 ziarna ziela angielskiego, gotować na wolnym ogniu często szumując aż do zagotowania. Po tym czasie wywar przecedzić, dodać pokrojone warzywa i ziemniaki, doprawić solą i pieprzem. Pod koniec gotowania dodać fileciki z ryb, doprowadzić do wrzenia, podawać.