Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zupa rybna (chowder)"
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 91
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1760
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2707
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 705
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 91
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1760
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2707
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 705
Składniki
porcje • : 25 min • gotowanie: 20 min • 343 kcal/porcja • 9 zł/porcja.
Rozgrzej oliwę w dużym rondlu. Wrzuć boczek, seler, marchewkę, cebulę i paprykę. Smaż 2-3 minuty.
Dodaj ziemniak i smaż minutę, mieszając. Zalej wodą, wrzuć listek laurowy. Gotuj na małym ogniu, pod przykryciem, 10 minut. Wyjmij listek laurowy.
W małej misce zmiksuj mąkę z odrobiną mleka na gładką pastę. Dodaj resztę mleka, wymieszaj i wlej do warzyw. Gotuj, mieszając, aż zupa zacznie gęstnie.
Dodaj łososia i kukurydzę. Gotuj 4-5 minut. Posyp koperkiem. Podawaj z podgrzaną i pokrojoną w trójkąty tortillą.Źródło: Olivia