Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zupa rybna (halaszle)"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 30
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 38
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 43
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 37
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 30
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 38
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 43
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 37
Składniki
Wypatroszone, umyte ryby pokrój w średnie kawałki. Włóż razem z głowami i ogonami do garnka, zalej ok. 2 i 1 l wody, posól i zagotuj. Gdy woda zacznie wrzeć, włóż pokrojone w grube talarki cebule i gotuj, aż ryby będą miękkie. Bulion przecedź przez gęste sitko. Głowy i ogony wyrzuć, pozostałe kawałki odłóż. Garnek z bulionem podgrzewaj na małym ogniu.
Na patelni rozgrzej olej i przesmaż posiekany czosnek. Dodaj żółte papryki pokrojone w paski, marchewkę startą na tarce o dużych oczkach oraz przekrojone na pół zielone ostre papryczki i smaż około 5 minut. Następnie dodaj pomidory z puszki, posyp słodką i ostrą papryką w proszku; duś 10-15 min.
Zawartość patelni przełóż do bulionu rybnego i gotuj ok. 10 min. Na koniec włóż do garnka ugotowane ryby i gotuj jeszcze chwilkę. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
60 minut. Porcja: 180 kilokalorii.Źródło: Świat i Ludzie