Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zupa rybna z małżami"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 28
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 22
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 22
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 23
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 28
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 22
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 22
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 23
Składniki
Małże rozmrozić. Rybę pokroić w kostkę, pora w półplasterki, marchewkę w plasterki. W dużym garnku na rozgrzanym maśle zeszklić cebulę, dodać marchewkę i pora, oprószyć kurkumą. Smażyć chwilkę, dodać małże, po 2-3 minutach zalać winem. Zalać litrem wody, gotować 10-15 minut. Po tym czasie dodać kostkę rybną, dolać śmietanę i zagotować.
Zaprawić mąką kukurydzianą wymieszaną z 1/4 szklanki zimnej wody. Doprawić solą i pieprzem. Zupę podawać oprószoną siekaną natką pietruszki.
ok. 55 minutŹródło: Twoje Imperium