Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jejciu! Dawno takiej zupy rybnej nie jedliśmy! Może dlatego, że dawno nie robiliśmy. W Durres zaskoczono nas bardzo i zupą, i sałatką. Teraz proponujemy Wam naszą wersję zupy z makaronem.
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 9514
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 230
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 518
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 9514
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 230
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 518
Składniki
Filety zalewamy zimną wodą razem z warzywami (oprócz pora), lekko oprószamy solą i pieprzem. Zagotowujemy, filety i warzywa wyciągamy z wywaru. Wrzucamy różyczki kalafiora, por krojony w krążki, makaron i gotujemy kolejne 15 minut. Pod koniec dodajemy oddzielone mięso od skóry, pokrojone w kostki marchewki i posiekaną natkę. Całość zabielamy śmietaną wymieszaną z mąką. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Posypujemy posiekaną natką pietruszki.