Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne połączenie na smaczną zupę.
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 14
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 200
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 170
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 14
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 200
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 170
Składniki
Wykonanie: Ziemniaki, selera i pora pokroić w drobną kostkę, zalać bulionem i ugotować. Miękkie warzywa zmiksować z bulionem, dodać śmietankę, zagotować i wrzucić pokrojoną natkę pietruszki. Doprawić do smaku, solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Orzechy posiekać i uprażyć na patelni. Zupę rozlać do talerzy, posypać orzechami i podawać z grzankami lub groszkiem ptysiowym.