Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 131
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1743
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 248
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 114
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 131
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1743
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 248
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 114
Składniki
Marchew, ziemniaki i seler pokrój w drobną kostkę, cebulę posiekaj. Ser potnij w kostkę. W garnku na rozgrzanym maśle zeszklij cebulę, dodaj warzywa i delikatnie przesmaż.
Następnie oprósz je mąką i cały czas mieszając dolewaj wywar. Dodaj listek laurowy i tymianek. Gotuj ok. 20 min.
Dodaj śmietanę, zagotuj i na koniec wsyp ser (uważaj, żeby zupa nie zrobiła się zbyt gęsta).
Rozlej porcje na talerze. Każdą z nich posyp posiekanym koperkiem i podawaj.Źródło: Telemax