Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 28
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 212
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 227
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 28
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 212
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 227
Składniki
Marchewkę, seler zetrzeć na grubej tarce [ gdy użyjesz selera naciowego to drobno posiekać ] , cebulę drobno pokroić w kostkę, paprykę pokroić w cienkie paseczki długości ok. 3-4 cm. Paprykę, cebulę, seler, marchewkę poddusić na maśle ok.15 min. dodać do gorącego rosołu. Chleb pokroić w kostkę ok.1 cm. zrumienić na maśle. Mąkę wymieszać z zimnym mlekiem i serem startym na grubej tarce, dodać do zupy. Gotować ok.10 min. aż ser się rozpuści. Doprawić solą i pieprzem, dodać grzanki. Na talerzu udekorować kleksem śmietany i zieleniną. SMACZNEGO !!!