Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To, że ser lubi piwo a piwo ser wszyscy wiemy od dawna.
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 41
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 88
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 273
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 41
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 88
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 273
Składniki
Na oliwie z oliwek smażę pokrojoną drobno cebulę, chili i czosnek. Dolewam całą butelkę piwa, dodaję wszystkie przyprawy i gotuję około 20 minut. Ser trę i dodaję do zupy, podlewam bulionem i mieszając gotuję jeszcze 15 minut. Miksuje blenderem. Boczek smażę na patelni, zieloną cebulę lub szczypiorek kroję. Dodaję do zupy kiedy jest już na talerzu jako dekorację.
Uwaga: w przepisie specjalnie nie ma soli, bo danie samo w sobie jest słonawe. Jeżeli będzie dla Wa za mało - doprawcie. Ja nie dodałam ani grama. Uważajcie również, bo ser lubi osiadać na dno i przywierać do garnka - trzeba dużo mieszać. Nie przejmujcie się też, że nie rozpuścił się jak krem, to nie jest fondue tylko zupa a pływający ser nadaje jej charakter i jest pyszny.