Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zupa śliwkowa z kluseczkami"
Ciasto jest bardzo łatwe i szybkie (nie licząc czasu tężenia) do przygotowani...
Odsłon: 2429
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 905
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6354
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2012
Ciasto jest bardzo łatwe i szybkie (nie licząc czasu tężenia) do przygotowani...
Odsłon: 2429
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 905
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6354
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2012
Składniki
Śliwki pokrój. Zagotuj 1,5 l wody z cukrem (1 łyżkę odłóż), skórką cytrynową i goździkami. Dodaj śliwki. Gotuj ok. 10 min. Zupę zmiksuj (wcześniej wyjmij goździki), zapraw mąką ziemniaczaną rozprowadzoną w niewielkiej ilości zimnej wody. Zagotuj, odstaw.
Mleko zagotuj z masłem oraz łyżką cukru, wsyp kaszę. Gotuj, mieszając, aż zgęstnieje. Zdejmij z ognia, przestudź. Dodaj żółtko oraz ubite białko. Za pomocą 2 łyżeczek formuj kluseczki. Gotuj 2-3 min. Podawaj do zupy.
Czas ok. 60 min; porcja – 310 kcal, cena 1 zł.Źródło: Świat kobiety