Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kurkuma jest niezwykle zdrową przyprawą o właściwościach przeciwzapalnych i antyutleniających.
rondel 1,5 l
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 603
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 154
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 163
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 121
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 603
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 154
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 163
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 121
Składniki
Na minimalnym ogniu, w rondlu, podsmaża się posiekany czosnek z przyprawami, kuminem, chili i kolendrą. Gdy czosnek zacznie ładnie pachnieć, dodaje się soczewicę i zalewa się ją wodą 750ml i dodaje się kostki rosołowe, lub bulion bez warzyw. Zupa w sumie będzie się gotować około 30 minut do całkowitego rozpadnięcia soczewicy. Pod koniec można dodać kurkumę. Trzeba uważać z kurkumą na początku, może wydać się zbyt wyrazista. W miarę używania można dodawać jej więcej. Po wyłączeniu ognia dodaje się natkę i na talerzu skrapia się sokiem z cytryny. Podawać z grzankami usmażonymi na oliwie i potarte czosnkiem.
Smacznego :)