Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zupa szczawiowa"
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 219
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 514
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 14338
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 219
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 514
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 14338
Składniki
W garnku zagotuj bulion, dodaj całą zawartość słoika ze szczawiem, wymieszaj.
Poczekaj, aż zawrze, zmniejsz ogień i jeszcze gotuj pod przykryciem około 5 minut. Dopraw solą i pieprzem. Do miseczki wbij 3 jajka, wymieszaj z mąką i śmietaną. Pozostałe jajka ugotuj na twardo. Mieszankę śmietany, mąki i jajek stopniowo wlewaj do wrzącej zupy, całość ponownie zagotuj. Zmniejsz płomień i gotuj jeszcze 10 min. Obierz ziemniaki i pokrój w kosteczkę, zagotuj i odcedź.
Cebulę grubo posiekaj i zrumień na patelni. Dodaj ziemniaki i podsmaż. Podawaj z pokrojonymi na ćwiartki jajkami na twardo. Udekoruj ziołami. Zupę możesz podać w miseczkach z wydrążonej bułki.
Czas przygotowania: 40 minut 280 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień