Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5272
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 101
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5272
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 101
Składniki
Warzywa obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Udko i warzywa zalewamy wodą i gotujemy wywar na małym ogniu ok 60 minut.
Kiedy wywar nam się gotuje, kroimy ziemniaki w kostkę i szatkujemy szczaw. Jeżeli nie mamy świeżego szczawiu możemy dodać słoiczek marynowanego. Do gotowego wywaru dodajemy ziemniaki i dalej gotujemy ok 15-20 minut (do miękkości ziemniaków). Po tym czasie dodajemy szczaw i gotujemy kilka minut. Zupę doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Gotową zupę zaprawiamy zahartowaną* śmietaną i chwilę gotujemy. *Do szklanki wkładamy śmietanę i dodajemy trochę zupy. Mieszamy. Czynność powtarzamy kilka razy. W ten sposób hartujemy śmietanę, żeby się nie zważyła w zupie ;-)
Na talerz dodajemy pokrojone jajko. Smacznego :-)