Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Obowiązkowa zupa ze świeżego szczawiu, słoikowy już nie jest tak smaczny. Dlatego będąc na łące, troszkę nazbieraliśmy i powstało przepyszne danie, znane od wielu pokoleń. Do tego moc ugotowanych na twardo jajek i śmietany.
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 81
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 53
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 740
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 95
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 81
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 53
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 740
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 95
Składniki
Marchewki kroimy w ulubione kształty. Ziemniaki w kostkę. Warzywa zalewamy rosołem, gotujemy do ich miękkości. Szczaw płuczemy, osuszamy. Podsmażamy na maśle. Dodajemy do zupy, chwilę gotujemy i zabielamy śmietaną wymieszaną z mąką i odrobiną zimnej wody. Podgrzewamy na małym ogniu przez kwadrans. Całość doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z ugotowanymi na twardo jajkami.