Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zupa szczawiowa na zimno"
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 59
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 24047
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 59
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 24047
Składniki
Szczaw oczyść, przebierz i pokrój. Zalej wrzącym wywarem, po czym odstaw do całkowitego schłodzenia.
Jajka ugotuj na twardo.
Ogórki umyj, jeden pokrój w długie plastry za pomocą obieraczki do warzyw, drugi potnij w kostkę. Cebulę oraz szczypior drobno posiekaj.
Do zimnego bulionu ze szczawiem dodaj warzywa, śmietanę i dopraw całość solą oraz pieprzem. Odstaw zupę do schłodzenia.
Podawaj z ćwiartkami jajek i udekorowaną plastrami ogórka.
<strong>Czas: 40 min 1 porcja = 270 kcal</strong>Źródło: Kurier TV