Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zupa szczawiowa z jajkiem"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 721
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 143
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 83
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 606
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 721
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 143
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 83
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 606
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Składniki
Na patelni rozgrzej masło i wrzuć przecier szczawiowy. Dodaj koperek i całość podsmaż, aż odparuje woda. Do garnka z wodą wrzuć opłukane mięso. Gdy się zagotuje, dodaj obraną włoszczyznę i gotuj na wolnym ogniu, aż mięso będzie miękkie.
W tym czasie obierz ziemniaki, pokrój w kostkę i wrzuć do zupy. Zagotuj i dopraw do smaku solą i pieprzem. Przecier szczawiowy przełóż do zupy, zagotuj i zapraw śmietaną. Zupę wlej do talerzy, wrzuć pokrojone jajko i uprażone na patelni pestki dyni.Źródło: Na żywo