Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zupa szparagowa"
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20704
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 57
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5208
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 74
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20704
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 57
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5208
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 74
Składniki
1. Szparagi umyj, usuń zdrewniałe końce. Odetnij górne części z „główkami” (kilka mniejszych szparagów odłóż w całości, odetnij tylko końcówki). Resztę łodyżek pokrój.
W garnku rozgrzej olej, podsmaż posiekaną cebulę, dodaj pokrojone szparagi i obrane, pokrojone w kostkę ziemniaki. Zalej bulionem. Dodaj mleko, szczyptę gałki muszkatołowej, dopraw pieprzem i solą. Gotuj ok. 30 min, aż warzywa zmiękną.
Zupę zmiksuj, przecedź. Końcówki szparagów z główkami i szparagi do dekoracji ugotuj oddzielnie w osolonej wodzie. Zupę zapraw śmietaną. Podaj ozdobioną szparagami (część z nich możesz owinąć szynką) i jajeczkami.Źródło: Świat kobiety