Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 434
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 434
Składniki
masło rozpuścić na patelni,dodać do niego drobno pokrojony czosnek i chwilę smażyć,odstawić na bok.Udko,marchew,pietruszkę zalewamy wodą,doprawiamy i gotujemy rosołek.
Gdy mięso będzie miękkie wyjąć go z rosołu a do rosołu dodać szpinak,masło z czosnkiem i gotować do całkowitego rozmrożenia szpinaku,następnie dodać bazylię,jeszcze chwilkę gotować i zmiksować razem z warzywami
Do zupy można dodać śmietanę lub jogurt naturalny.Często podaję ją z makaronem,ryżem lub lanymi kluseczkami