Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka, łatwa i smaczna.
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3119
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 231
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3119
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 231
Składniki
Szpinak rozmrozić, odcedzić.
Ziemniaki i marchewkę pokroić w kostkę, cebulę posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę.
W garnku na rozgrzanym maśle zeszklić cebulę i czosnek, dodać szpinak, chwilę podsmażyć i wlać wodę, doprawić solą i pieprzem.
Ziemniaki i marchewkę przesmażyć na rozgrzanym oleju i dodać do szpinaku, gotować do miękkości warzyw.
Po tym czasie zupę zmiksować lub przetrzeć, ponownie doprowadzić do wrzenia i zaprawić śmietaną wymieszaną z mąką.
Gotować ok. 5 minut, doprawić zupę gałką muszkatołową.
Jajko dokładnie wymieszać z mąką, dodając tyle, aby masa miała konsystencję gęstej śmietany.
Zagotować wodę, lekko posolić i łyżką wlewać strużkami ciasto.
Po wypłynięciu na powierzchnię, wyławiać kluski z wody i schłodzić w zimnej wodzie. Kluski należy gotować partiami, można je przygotować partiami.