Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka, domowa zupa szpinakowa z warzywami i delikatnymi pulpetami.
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 706
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 16850
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 134
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 706
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 16850
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 134
Składniki
Marchewkę pokroić w kawałki, pora posiekać, pietruszkę zetrzeć na tarce. W garnku rozpuścić łyżkę masła, dodać warzywa i smażyć mieszając ok 5 minut, potem zalać rosołkiem, gotować 15 minut.
W tym czasie przygotować pulpety: wszystkie skladniki wymieszać ręką w misce i uformować małe pulpety. Ugotować je na parze przez ok 15 minut.
Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę, dodać do zupy razem ze szpinakiem. Gotować aż ziemniaki zmiękną. Przełożyć do zupy pulpety. Kilka łyżek z zupy przełożyć do miski, dodać śmietanę i wymieszać, przełożyć do zupy. Doprawić solą i pieprzem, dodać sok z cytryny i posiekaną natkę i koperek.