Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa tajska na mleku kokosowym moze byc w wersji z kurczakiem lub z tofu
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 128
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 155
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 879
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 173
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 103
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 128
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 155
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 879
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 173
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 103
Składniki
1. Pokrój na małe kawałki szalotkę, pomidory i grzyby. 2. Obij trawę cytrynową o kant stołu dla uzyskania mocniejszego aromatu. 3. Pokrój na duże kawałki galangal i trawę cytrynową (są one dosyć twarde i ich nie jemy, więc większe kawałki łatwiej będzie nam wyłowić podczas jedzenia i odłożyć na bok). 4. Pociętą trawę cytrynową, galangal, szalotkę zalej bulionem i doprowadzamy do wrzenia. 5. Dorzuć mleczko kokosowe, pociętego w paski kurczaka i rozgniecione papryczki chili. 6. Dodaj sos rybny cukier i sól i mieszamy. Dodaj też pomidory i grzyby. 7. Po 5 minutach, gdy kurczak jest ugotowany, dodaj liście limetki, kolendrę i szczypiorek. 8. Przed podaniem dopraw sokiem z limetki.