Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 376
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 100
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 376
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 100
Składniki
Cebulę obrać, pokroić w piórka. Boczniaki pokroić w paski. Usmażyć razem w garnku na rozgrzanym oleju kokosowym.
Do garnka wlać wodę, dodać pastę tom yum, liście limonki kafir i nacięty wzdłuż pęd trawy cytrynowej. Gotować około 5 minut.
Pomidor sparzyć, obrać ze skórki, pokroić na kawałki. Do zupy dodać krewetki i pokrojony pomidor, gotować jeszcze 2 minuty. Zupę doprawić do smaku cukrem, sosem rybnym i sokiem z limonki.
Ugotować makaron ryżowy, wyłożyć do talerzy, zalać zupą, posypać posiekaną kolendrą.