Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 247
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 247
Składniki
Ziemniaki i marchewkę umyj, obierz i osusz. Pokrój warzywa w kosteczkę. Szpinak oczyść i drobno posiekaj. Cebulę poszatkuj, a czosnek przeciśnij przez praskę.
Rozgrzej masło w dużym rondlu. Zeszklij cebulę i czosnek. Do składników dodaj ziemniaki i marchew, chwilę podsmaż i wlej wodę. Dopraw wszystko solą i pieprzem do smaku.
Gotuj około 20 minut, a następnie zapraw zupę śmietanką zmiksowaną z mąką. Mieszaj delikatnie przez kilka minut i dorzuć pokrojony drobno szpinak. Zupę dopraw gałką muszkatołową. Podawaj z jajkiem ugotowanym na twardo.Źródło: Telemax