Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zupa warzywna z kapustą"
Polecam.
Odsłon: 166
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 114
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 73
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 45
Makaron w azjatyckim stylu z tofu i sosem z masłem orzechowym. Jest pyszny, a...
Odsłon: 59
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 89
Polecam.
Odsłon: 166
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 114
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 73
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 45
Makaron w azjatyckim stylu z tofu i sosem z masłem orzechowym. Jest pyszny, a...
Odsłon: 59
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 89
Składniki
Mięso umyj, zalej 2 litrami wody i gotuj chwilę. Zdejmij szumy. Włóż oczyszczone marchewki, listek laurowy, wsyp szczyptę soli, pieprzu. Gotuj, aż mięso będzie miękkie.
Pomidory sparz, obierz i pokrój. Poszatkuj kapustę, ziemniaki obierz i pokrój w kostkę, posiekaj cebulę. Rozgrzej olej, zeszklij cebulę. Dodaj kapustę oraz ziemniaki i smaż chwilę.
Przełóż do garnka, zalej gorącym wywarem mięsnym. Gotuj 15 minut. Włóż osączoną kukurydzę, pomidory i jeszcze chwilę gotuj. Mięso drobno pokrój, włóż do zupy. Podgrzej, przypraw zupę solą, pieprzem, papryką, ziołami. Podaj z rumianym tostem.Źródło: Telemax