Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zupa wiosenna"
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 131
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1743
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 248
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 114
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 131
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1743
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 248
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 114
Składniki
Zieleninę starannie opłukać, włożyć do garnka. Zalać wrzątkiem. Gotować 5 minut na małym ogniu.
Wywar zachować. Zieleninę odcisnąć, posiekać na dość grube kawałki.
Ponownie zalać wywarem. Dodać masło, sól, pieprz i gotować pół godziny.
Żółtka rozkłócić ze śmietaną. Zdjąć zupę z ognia i zaciągnąć ją śmietaną z żółtkami, ciągle mieszając.
Zupę podawać z połówkami jajek ugotowanych na twardo.
Przepisy Wincentyny ZawadzkiejŹródło: Życie na Gorąco Retro