Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodkie wspomnienie dzieciństwa. Zupa owocowa z wiśni podawana z kluskami lub makaronem to doskonała propozycja na lekki, letni obiad. Jej przygotowane zajmie Wam dosłownie chwilę. Zobaczcie, jakie to proste.
Doskonały dodatek do obiadu.
Odsłon: 20
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5468
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 329
Doskonały dodatek do obiadu.
Odsłon: 20
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5468
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 329
Składniki
Wiśnie myjemy, usuwamy ogonki, pestki i przekładamy do garnka. Owoce zasypujemy cukrem i mieszamy, żeby puściły sok. Dodajemy wodę. Całość gotujemy przez około 10-15 minut.
Gotową zupę wiśniową serwujemy (na ciepło lub na zimno) z ugotowanym makaronem lub domowymi kluseczkami. Smacznego!