Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 106
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 37
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 420
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 175
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 106
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 37
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 420
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 175
Składniki
Cebulę obierz z łupin. Posiekaj wraz z czosnkiem i zeszklij na rozgrzanym maśle. Po chwili zalej wywarem i doprowadź do wrzenia.
2. Marchewki obierz, umyj i pokrój na plasterki, włóż do zupy.
W czasie gdy zupa będzie się gotowała, przygotuj paprykę. Umyj i włóż na kilka min. do rozgrzanego piekarnika.
Po wyjęciu zdejmij przypieczoną skórkę i pokrój paprykę w drobną kosteczkę. Włóż do zupy. Jednocześnie dodaj kołduny i pokrojone w kostkę pomidory.
Po 10 min wsyp ser i dodaj listki bazylii.
<strong>1,90 zł 360 kcal</strong>
<strong>porcja</strong>Źródło: Telemax