Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zupa z awokado i ogórka"
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2140
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 978
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 220
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20993
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2140
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 978
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 220
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20993
Składniki
Awokado kroimy na pół, wyjmujemy pestkę i wybieramy miąższ. Miąższ rozdrabniamy łyżką lub widelcem. Pół ogórka siekamy, mieszamy z miąższem awokado.
Wlewamy sok z cytryny, bulion warzywny, oliwę z oliwy i jogurt. Wszystko miksujemy na gładki krem. Doprawiamy do smaku solą, białym pieprzem, kilkoma kroplami sosu tabasco i odstawiamy.
Bułkę kroimy w kosteczkę. Na patelni rozgrzewamy łyżkę masła, wsypujemy grzanki, smażymy na złoty kolor.
Zupę rozlewamy do naczyń, wrzucamy grzanki, posypujemy posiekanymi ziołami, dekorujemy plasterkiem ogórka i podajemy.
Czas przygotowania 25 minut. Cena jednej porcji około 5,50 zł.
Wartość odżywcza jednej porcji 130 kcal Białko 2 g/Tłuszcz 11 g/Węglowodany 24 g.Źródło: Rewia