Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zupa z boczniaków"
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 58
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2954
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 315
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 54
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 80
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 58
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2954
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 315
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 54
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 80
Składniki
Pietruszkę i marchewki obierz i zetrzyj na tarce, cebulę drobno posiekaj, a boczniaki pokrój w paski. W garnku na rozgrzanym maśle zeszklij cebulę, dodaj marchewki i pietruszkę. Całość podsmaż, po chwili dodaj boczniaki i smaż jeszcze kilka minut.
Następnie wlej wodę i duś pod przykryciem. W tym czasie pierś z kurczaka pokrój w kostkę. Podsmaż na rozgrzanym oleju. Do gotujących się warzyw wrzuć podsmażony filet. Dodaj przyprawy i pokruszony tymianek. Gotuj ok. 15 min. Zupę podawaj zaprawioną śmietaną wymieszaną z mąką.Źródło: Na żywo