Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zupa z botwinką ziemniakami i pomidorami"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 733
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 149
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 86
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 134
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 733
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 149
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 86
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 134
Składniki
Mięso wołowe i skrzydełka umyj, włóż z liściem laurowym i ziarnami ziela angielskiego do garnka, wlej 1,5 l wody, gotuj chwilę, zdejmując szumowiny. Nastaw mały gaz, gotuj pół godziny.
Buraki umyj, obierz, zetrzyj surowe na tarce i wrzuć do wywaru. Gotuj godzinę. Ziemniaki obierz, pokrój w grubą kostkę, dodaj do wywaru. Botwinę opłucz, posiekaj, podduś na rozgrzanym maśle. Pomidory sparz, polej zimną wodą, zdejmij z nich skórkę, pokrój w kostkę. Dodaj pomidory do botwinki, razem duś przez chwilę, mieszając.
Botwinę z pomidorami dodaj do zupy, gotuj jeszcze 15 minut. Podawaj z posiekaną natką pietruszki i chlebem razowym.
CZAS: około 2 godzinyŹródło: Dobry Tydzień