Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W smaku ma delikatnie wyczuwalne buraczki, ale jest też kwaskowata jak zupa ogórkowa. Lekko podgrzana nadaje się na ciepłe słoneczne dni tak samo jak chłodnik.
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20652
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 50
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5187
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 50
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20652
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 50
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5187
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 50
Składniki
Cebulę pokroić w kostkę, a czosnek w cienkie plasterki. W garnku z grubym dnem roztopić masło i zeszklić w nim cebulę z czosnkiem. Wszystko zalać bulionem. Dodać pokrojone w kostkę ziemniaki. Dodać oczyszczoną i pokrojoną botwinkę. Gotować aż ziemniaki zmiękną. Dodać sok z cytryny. Śmietanę zahartować i dodać do zupy. Doprawić do smaku solą i pieprzem.